sábado, octubre 24, 2009

Busco Feina, busco treballadors treballadores = Feina Activa

Avui fa un mes, 25/09/2009, que vam presentar des de la Generalitat de Catalunya el portal Feina Activa.

Feina Activa és el primer portal d’un servei públic d’ocupació estatal i autonòmic que permet als ciutadans trobar feina, i als empresaris els hi permet trobar treballadors/es.

Tot en mode autoservei, lliure, directe, ràpid, de forma senzilla i a més gratuïtament, sense pagar per posar totes les ofertes de treballs que es vulgui.

Tots els indicadors d’activitat del portal des de la posta en marxa son excel•lentment positius. Actualment hi han 2.600 ofertes i més de 20.000 Currículums de ciutadans/es accessibles. I els dos indicadors estan pujant diàriament de forma significativa.
En cap dels múltiples projectes que he dirigit, en cap, havia assolit un nivell de subscripció com aquest en 4 setmanes. I no és únicament per les condicions del mercat laboral!. Hi ha totes una sèrie d’accions que des del Servei d’Ocupació de Catalunya i des del Departament de Treball s’han planificat i executat que ha aconseguit uns excel•lents resultats per arribar als indicadors actuals.

Segons aquest post Feina Activa és el segon portal amb ofertes de treball

Aquest portal ha estat un hite és els serveis públics d’ocupació al ser el primer que permet una intermediació laboral directe en el canal internet, però també en el canal presencial. El canal presencial, i la interoperabilitat amb el negoci de les oficines de Treball de Servei d’ocupació de Catalunya és un dels factors diferencial i clau d'éxit.

Els altres portal d’internet privats, i els nous públics, discriminen als 60% de la ciutadania. Les persones que no tenen accés a Internet o no tenen ordinador no poden accedir a trobar feina per Internet.

El portal Feina Activa és un portal al que es pot accedir des dels Punts d’Autoservei (caixers) que hem instal•lat a les Oficines de Treball del Servei D’Ocupació de Catalunya, ja en parlaré un altre dia d’aquest projecte.
Per la qual cosa, el que no tingui accés a Internet, el que no tingui ordinador, pot anar a una Oficina de Treball i cercar feina i inscriure’s a les ofertes de Feina Activa, de la mateixa manera que el que ho fa des de casa, SENSE DISCRIMACIÓ per raons tecnològiques.

Feina Activa està implementat amb metodologies i tècniques de la web 2.0. Es troba allotjat al Centre de Càlcul corporatiu de la Generalitat que es gestiona des de Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI). Tècnicament està desenvolupament sobre programari lliure i a sobre del framework Canigó (J2EE) del CTTI. El Portal Feina te un suport tècnic online operat per tècnics mitjançant un webxat amb la possibilitat de captura i gestió del PC de l’empresari o ciutadà/na.

Si tens feina, o vols millor-la que tens, inscriu-te, mes de 30.000 ciutadans ho han fet ja.

Si tens una empresa, si ets empresari o empresària, i necessites treballadors o treballadores, troba'ls gratuïtament, Feina Activa!

Lluís Anaya

No hay comentarios: