miércoles, enero 13, 2016

Visita en 5 minuts el Palau de la Generalitat de Catalunya. Seu del Govern de Catalunya

Aquest dies el Palau de la Generalitat és i serà un lloc molt mediàtic.      

El Palau de la Generalitat és una de les poques seus de govern d’Europa que està accessible a través de StreeView. Un projecte que vam liderar des del el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat amb Google Inc.









                                             
Video noticia del projecte al Telenoticies de TV3

Podeu visitar una part a través de Google Maps. La més pública.

Per exemple podeu veure i “donar un tomb” pel despatx del President, anomenat Saló Verge de Montserrat (feu zooms, veureu alguns detalls). Aquí és on despatxa el President. http://bit.ly/1mSYbEq

Una anècdota; el despatx personal del President és molt més petit i auster (jo diria que no s’ha remodelat des del president Maragall). Aquest despatx és on està penjat el famós timó de vaixell i es troba darrera d'aquesta porta http://bit.ly/1P7L5dl

Ah! prèviament haureu d’esperar com a “visitants virtuals” del President a la sala d’espera http://bit.ly/1P7MRuQ .

També podeu veure i donar un tomb pel saló Sant Jordi http://bit.ly/1ZYyoJL on es fa la presa de possessió del nou President i dels Consellers.

Podeu passejar pel pati dels tarongers http://bit.ly/1Og9ujn (un patí preciós) i fins i tot veure la planta baixa on aparquen els cotxes oficials http://bit.ly/1RJI1sV (A veure si trobeu allí una similitud amb Madrid ;)).

També podeu accedir a la Capella que hi ha a Palau http://bit.ly/1N5jB6I (un repte fàcil. Trobeu la sacristia, i allí veureu un reliquiari de plata on es troba part de fèmur de Sant Jordi (bé, dins el Palau hi ha histories interessant sobre aquest fèmur...).

I per acabar, passeu al saló Tàpies, la sala on cada dimarts pel matí es fa la reunió de Govern  http://bit.ly/1TSLMeL

Espero que us hagi agradat aquest mini-visita ràpida ....

Lluís Anaya
@lluisanaya

No hay comentarios: